Fairpup

De moederhond is aanwezig bij de pups

Een moederhond voedt haar pups op en is erg belangrijk voor een goede start

Een moederhond vervult een ontzettend belangrijke rol in het leven van pups. Ze is hun voorbeeld, hun baken en hun opvoedster. Ze leert ze wat goed gedrag is. En ze geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. Bovendien zorgt ze er voor dat ze warm, schoon en gevoed zijn.

Foute fokkers willen een moederhond zo snel mogelijk weer een nest laten krijgen. Dat is slecht voor haar en slecht voor haar pups. Deze fokkers halen de moederhond zo snel mogelijk weg bij de pups. Ze is dan eerder weer inzetbaar voor de ‘productie’. Verschrikkelijk.

De moederhond moet dus aanwezig zijn bij de pups. Je kunt niet altijd controleren of moederhond en pups bij elkaar horen, maar kijk goed hoe ze op elkaar reageren. Als ze weinig tot geen interesse in elkaar tonen, is het misschien niet de moederhond die tijdens je bezoek bij de pups is gezet.

Damian en Sharon
Wij waren op zoek naar een Boomer pup. We kwamen uit bij een fokker niet ver bij ons vandaan. Toen we daar aankwamen, was er geen moederhond bij de pups. We vroegen of we de moederhond konden zien. De fokker was even weg en kwam terug met een hondje dat wel leek op de pups, maar dat alleen maar bij de deur naar buiten bleef staan, piepend. Alsof ze daar buiten een nest had. Ze keek niet eens naar de pups en deze niet naar haar. We zijn zonder pup naar huis gegaan. Dat was best lastig, omdat we zo graag een hondje wilde. Maar achteraf zijn we blij dat we bij deze fokker geen hond hebben gekocht.

Terug naar overzicht