Fairpup

De pup gaat op zijn vroegst met zeven weken met je mee

Een fokker die eerder afstand doet van zijn pups overtreedt de wet en heeft meestal geen goede intenties.


Jonge pups hebben hun moeder nodig. Voor eten, voor warmte, voor verzorging. Zonder hun moeder voelen ze zich slecht en hebben ze een grotere kans om ziek te worden. Ze missen daarnaast een belangrijk deel van hun opvoeding. Daarom is bij wet bepaald dat een pup niet voor zeven weken van zijn moeder gescheiden mag worden.

Foute fokkers houden hiermee niet altijd rekening. Zij weten dat veel pupkopers hun pup jong willen kopen. Als de pup dan ook nog getransporteerd moet worden naar die pupkoper, hebben ze haast. Haast die ten koste gaat van de pup. Die wordt niet alleen te vroeg van zijn moeder weggerukt, maar ook op een lang transport gezet van Oost-Europa naar West-Europa. Een enorm trauma voor het jonge dier.

Sophie over Duitse Herder Finn
Finn heb ik in een opwelling meegenomen. Hij lag te bibberen in een achterbak bij de grens op een markt. Ik wist dat de verkoper fout was, maar ik kon mezelf niet tegenhouden. Ik heb hem gekocht voor 150 euro, in een deken gewikkeld en mee naar huis genomen. Omdat ik het niet vertrouwde, ben ik dezelfde dag naar de dierenarts gegaan. Daar moest Finn aan het infuus en onder een warmtelamp. De dierenarts schatte hem op zes weken. Zo jong en dan al zo veel ellende meegemaakt. Ik was geen beginnend hondenbezitter, maar achteraf heb ik mijzelf meerdere keren voor mijn kop geslagen dat ik die verkoper geld heb gegeven voor het mishandelen van dieren!

Terug naar overzicht