Fairpup

Geen pups op vooraad of bezorging aan huis

Wanneer pups ‘op voorraad’ zijn, is er meestal niet op verantwoorde wijze gefokt. Fokkers die een pup afleveren, verbergen vaak de situatie waarin de pup opgroeit.

Een pup fokken is iets wat je als fokker met zorg en toewijding doet. Het is geen lopende band werk. Daardoor heeft een goede fokker meestal een wachttijd. En soms ook een wachtlijst. Een goede fokker wil namelijk zeker weten dat er voor de pups die hij fokt een goed thuis is. Hij weet dus vaak al vóór hij een nest fokt, wie de nieuwe baasjes van de pups worden. Als een fokker ‘alles’ kan leveren, moet er echt een alarmbelletje gaan rinkelen. Die fokker werkt in een situatie van vraag en aanbod. Terwijl het om dieren gaat, niet om producten die van de lopende band rollen in de fabriek.

Een fokker die aan huis bezorgt, doet dat meestal ook niet als service voor jou. Eerder wil hij verbergen waar de pup opgroeit. Er is misschien sprake van transport vanuit het buitenland, of van slechte leefomstandigheden. Misschien zijn er wel honden ziek. Of zit de moederhond in een donkere schuur. Dat wil je haar niet aandoen. En voor de start van jouw pup is het ook niet goed. In die schuur krijgt hij niets mee van de wereld, waardoor hij later angstig of agressief kan worden. Bezorging aan huis klinkt dus fijn. Maar het is niets voor jou. Jij wilt zien waar je pup zijn eerste - belangrijke - levensweken heeft doorgebracht. En je wilt zeker weten dat de moederhond het goed heeft.

Terug naar overzicht