Fairpup

Gezondheidsinformatie wordt verstrekt

De pup is gechipt en geregistreerd, ontwormd en ingeënt. Je krijgt een paspoort mee en kunt het chipregistratiebewijs inzien. De ouderdieren zijn getest op mogelijke gebreken en je krijgt die testresultaten te zien.

Een lieve en gezonde pup. Dat is wat de meeste pupkopers willen. Een goede fokker wil ook gezonde pups fokken. Hij doet er alles aan om te zorgen dat zijn pups gezond zijn. Daarom is er een paspoortje bij elke pup. In dat paspoortje kun je de entingen van de pup zien. Op zes, negen en twaalf weken wordt een pup ingeënt. Zo voorkom je nare ziekten als Parvo. Pups kunnen daarvan zo ziek worden, dat ze dood gaan. Ook ontwormen moet al vroeg. Een pup kan namelijk al heel jong wormen krijgen. Die kunnen zorgen dat hij zich niet goed kan ontwikkelen. Pups worden vaak al op twee, vier, zes en acht weken ontwormd.

Is er geen paspoortje, of alleen een (te) leeg paspoortje, dan is dat geen goed teken. De fokker heeft zich dan niet ingespannen om je pup een gezonde start te geven. Sinds 2013 is er nog een extra check op betrouwbaarheid van een fokker. Als je je pup haalt, moet deze namelijk een chip gekregen hebben. Dat is een klein identificatiemiddel dat onder de huid wordt aangebracht. Op die chip moet de fokker als eerste houder van de hond geregistreerd staan. De fokker heeft bij het chippen een chipregistratiebewijs gekregen. Dat moet hij je kunnen tonen.

Evenzo moet de fokker bewijs kunnen overleggen dat de ouderdieren van de pups getest zijn op mogelijke erfelijke gebreken. Helaas zijn er bij honden veel aandoeningen die erfelijk zijn. Gelukkig is er steeds meer bekend over welke honden vatbaar zijn voor welke aandoeningen. Een goede fokker weet waar zijn honden risico op zouden kunnen lopen. En hij laat ze daarop testen. Met een hond of oudercombinatie die een grote kans heeft een aandoening op pups over te dragen, wil je immers niet fokken.

Terug naar overzicht